TEXTIELHISTORISCHE BIJDRAGEN


De Stichting Textielgeschiedenis

 

De Stichting Textielgeschiedenis, opgericht in 1954, houdt zich bezig met het stimuleren van onderzoek naar de geschiedenis van de textielnijverheid in Nederland. De stichting organiseert excursies en studiedagen, verzorgt lezingen en is uitgever van de Textielhistorische Bijdragen (THB).

 

 

Gevraagd: webmaster

De redactie van de Textielhistorische Bijdragen is op zoek naar iemand die de website van de THB wil onderhouden én up-to-date maken voor web 2.0.  In de komende jaren wil de THB zich omvormen tot een elektronisch tijdschrift en platform voor textielgeschiedenis.

Ben jij enthousiast en creatief, en vind je het uitdagend om mee te bouwen aan een digitaal tijdschrift en interactieve internettoepassingen? Dan is dit misschien iets voor jou! Belangstelling voor de geschiedenis van textiel in al zijn facetten is een pre.

Wat hebben wij te bieden? Het gaat om een functie op vrijwillige basis. De webmaster maakt deel uit van de redactie van THB.

Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Vincent Sleebe: v.sleebe@historischcentrumoverijssel.nl (038-42663331).


 

50 jaar Textielhistorische Bijdragen

De THB is een jaarboek, waarin de resultaten van recent textielhistorisch onderzoek worden gepubliceerd. De artikelen zijn gevarieerd en worden geschreven door onderzoekers uit diverse disciplines. Zij richten zich met toegankelijke, kwalitatief hoogstaande artikelen op een brede groep lezers, die in textiel is geïnteresseerd. Daarbij komen de technische, sociaal-economische en artistieke ontwikkelingen van de textiel aan bod. Waar mogelijk worden de artikelen van passende illustraties voorzien. Om de drie jaar is de bundel aan een speciaal thema gewijd, dat vanuit diverse invalshoeken wordt belicht. Elk jaarboek bevat bovendien een overzicht van de recent verschenen textielhistorische literatuur. Om dit te vieren vond op donderdag 25 november in Enschede een feestelijke bijeenkomst plaatsvinden met medewerking van o.a. Maarten van Rossem. Lees hier meer.

 

Textielhistorische Bijdragen nu online

Ter gelegenheid van het jubileum van de Textielhistorische Bijdragen zijn alle artikelen uit de nu online te bekijken en te downloaden via de website van het Historisch Centrum OverijsselKlik hier om alle jaargangen te bekijken.

 

Textielhistorische Bijdragen 51 (2011)

THB 51 is nu uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zoeken door eerdere uitgaves


zoek